Här köpte min son billigt lego på nätet

Min son råkade hitta en hemsida som visa vart man kan köpa billigt lego på nätet från Kina, och jag viste först inte vad det var han menade. Naturligtvis ville jag kolla upp detta då jag ville väll precis som alla andra får ner kostnaderna för leksakerna.

Så han fick visa mig vilken sida det var han hittat det billiga legot på, och ganska snabbt förstod jag att det handlade om lego kopior. En del kallar dessa för fejk lego, medans andra tycker att det är alternativ lego. Och de som ropar högst av alla tycker att det är lego kopior, och menar på att man inte ska köpa detta lego.

Oavsett vad man än tycker om det så måste man ta sig en funderare, är det verkligen värt det? Jag tänker på att man inte får köpa lego kopior, och man kan åka på ganska stora skadestånd mot lego genom att importera dessa.

Jag köpte billigt lego i vart fall

Eftersom att jag är en utav de som förespråkar att man ska göra rätt för sig, så ska man inte köpa billigt lego från Kina, då man aldrig vet om det handlar om kopior eller inte. Och ska man göra det så måste man verkligen vidta försiktighetsåtgärder.

Personligen fick jag ändå bra tips om vart man kan köpa billigt lego, fast då från svenska lego butiker istället. Det räcker gott och väl för mig att bara få köpa legot lite billigare, det behöver trots allt inte kosta ca 90% billigare.

Svenska lego butiker är bäst

Av alla lego butiker jag har sett, tycker jag ändå att det svenska butikerna har bäst och störst sortiment. Och då pratar vi om riktigt lego, och inte något fejk lego från Kina. Lego är en leksak som håller hur länge som helst, så man behöver inte snåla på det tycker jag.