Topp 10 Farliga Reptiler

Även om de flesta ormar, sköldpaddor, ödlor och andra reptiler vanligtvis utgör litet hot mot människor, kan vissa numreras bland de dödligaste varelserna på planeten. De farligaste bland dem kan bestämmas genom att utvärdera data från djurparker, djurforskare och andra vetenskapliga källor.

Alligator Fästning Turtle

Medan sköldpaddor är mestadels ofarliga väger dessa 2-fot långa sköldpaddor mer än många människor-män kan väga så mycket som 220 pund-och ha starka käkar som kan amputera fingrarna eller benen hos alla som kommer för nära som reptil.

Retikulerad Python

Finns i hela Sydostasien, den reticulated python kan väga mer än 350 pounds och nå längder på 30 fot. Ormens storlek är viktig eftersom den dödar genom förträngning så dess massa pressar bokstavligen offer till döds genom kvävning.

Fer-de-Lance

Denna pit viper som finns i hela Central-och Sydamerika är inte bara giftig men mycket aggressiv. Medan de flesta ormar biter bara en gång för att bevara deras gift, kommer fer-de-lance att slå flera gånger. Enligt BBC levereras hälften av alla bett i Costa Rica av denna stora reptil.

Brunorm

Australien har skillnaden för att vara hem för de flesta typer av giftiga ormar, med mer än 50 arter. Men mer än tre fjärdedelar av alla snakebites på kontinenten levereras av den östra bruna ormen. Även om giftet är dödligt och kan orsaka förlamning inom några minuter, innebär förbättrad anti-venom tillgänglighet denna orm dödar bara en eller två personer varje år.

Svart Mamba

Vad som gör den svarta mamba så farlig är inte bara dess kraftfulla gift. Ormen är också snabb: den kan slither med en hastighet av mer än 12 miles per timme, vilket innebär att den kan springa ifrån de flesta människor. En annan farlig aspekt av denna orm är dess plats. De flesta människor möter svarta mambas i landsbygdsområden i Afrika, så det är inte alltid möjligt att nå anti-venom och medicinsk behandling i tid. Utan behandling är det svarta mambas gift dödligt inom 20 minuter.

Komodo Drake

Ny forskning har visat att Komodo-draken inte dödar sitt byte med bakterieinfektioner. I stället har dessa stora landödlor från Indonesien speciella sågtandade tänder som inte bara riva på ett bytes kött utan injicerar gift i offret också. Denna kombination gör Komodo-draken till en dödlig reptil som kan döda stora djur, även människor.

Taipan

Taipans är en grupp ormarter som är infödda till Australien. Alla är stora, snabba och extremt farliga. En bit från en kust taipan innehåller tillräckligt med gift för att döda 12,000 marsvin. Den västra taipan injicerar gift som orsakar effekter inklusive blödningar, vävnad och muskelskador och muskelförlamning.

Kungskobra

Finns i delar av Asien, king cobra producerar inte mycket giftigt gift. I stället producerar denna massiva orm, som kan växa till 18 fot i längd, mycket gift. I en bit kan en kungskobra leverera tillräckligt med giftig juice för att döda 20 personer. Enligt National Geographic kan dessa ormar fylla upp en fjärdedel av ett skottglas med gift om deras körtlar pumpas.

Asiatisk Kobra

Som namnet antyder är denna kobra vanlig i hela Asien, inklusive stora delar av Indien och Kina. I dessa områden är ormbett vanligare än i andra delar av världen och orsakar ett stort antal dödsfall. Varje år har Indien mer än 50 000 dödsfall orsakade av giftiga ormar, och de flesta är det asiatiska Cobras arbete.

Krokodil

Även giftiga ormar är dödliga, krokodilen dödar med ren styrka. Varje år dödas 800 personer av krokodiler. Även om de verkar långsamma och klumpiga, är de expert stealth jägare med starka käkar och kraftfulla kroppar. En studie som rapporterats av National Geographic hittade saltvatten krokodiler, som är de största i storlek, kan utöva upp till 3.700 pounds av tryck per kvadrat tum på något som fångats i sina käkar.