Kommer tekniken med sexrobotar att bota vår ensamhet?

Vid tillkännagivandet 2016 av denna AI-bemyndigade sexrobot inkluderade rubriker över hela världen “seksinukke” och “Sex Robots: The Future of Sex?” Jag hoppas att rubrikerna fångar dig lite på sängen. Du kanske undrar varför i hela världen någon skulle vilja ha sex med en robot eller hur en silikon kopia av en människa kan vara sexuellt attraktiv billiga sexdockor från Snorbilligt.se. Tanken på att ha någon form av relation till en robot verkar kanske främmande för dig. Men glöm inte artikeln av Judith Shulevitz i Atlanten där hon medger att prata med sin smarta högtalare som om det vore mänskligt med att köpa sexdocka online. Att ha en relation med en maskin är egentligen inte så främmande för en idé i vårt samhälle. De flesta av oss är redan besatta av och nästan alltid knutna till smarta enheter som telefoner, surfplattor och datorer. Vi lägger knappt ner sexdockor, och detta orsakar problem för hur vi förhåller oss till varandra, även i äktenskapet via Sexdockan.com.

Real Dolls skrev att vid mer än ett tillfälle hon fångade sig själv berätta för sin Alexa smart assistent att hon var ensam, något hon erkände att hon inte skulle ha berättat för sin terapeut eller ens sin egen man. Denna typ av skam-fylld ensamhet genomsyrar våra samhällen och även våra familjer, vilket har lett många människor, särskilt män, att hänge sig åt sexuella fantasier på nätet från VR Sexleksaker.

Vissa hävdar, inklusive skaparna av dessa real dolls och sex dolls, att ett botemedel mot ensamhet i vårt samhälle har oändliga mängder sex med din helt anpassningsbara real dolls, som om det kommer att få dig att känna att du har en meningsfull relation med en annan människa. Även utan sex, kanske du kommer att känna som om någon hör dig och förstår dig utan alla de realiteter och mässar som kommer med verkliga samhället. Detta är det argument som har framförts av många som ett sätt att bekämpa de destruktiva motiv “Sex dukke“, ofta unga män som ofrivilligt celibat och begår terroristhandlingar eftersom de söker hämnd på dem som har avvisat dem sexuellt och relationellt vilket du kan läsa mer om på sexdukken.dk.

Sexuella fantasier lämnar oss alltid längtan efter mer, men eftersom de erbjuder ett billigt substitut för romantisk kärlek och sällskap. Robotic huvuden bara lägga till en annan dimension till livlösa silikon organ, som kan ge ett intryck av att du är med någon som alltid lyssnar på dig, ställer frågor, och är alltid redo att ha sex med dig var och hur du vill. Sex robotar verkar tillåta användare att känna sig som om de är mästare på sina egna domäner och mästare över sina sexuella slavar. Men det finns bara en person att bry sig om i dessa “relationer”: sig själva.

Läs också på: https://www.vrsexleksaker.se/fleshlight/